Europees Kampioenschap Schapendrijven

Europees Kampioenschap Schapendrijven 2012Op 24, 25 en 26 augustus 2012 wordt voor de 28ste keer het Europees Kampioenschap schapendrijven 2012 gehouden, dit keer in Renkum. Dit evenement wordt ook wel Continental Sheepdog Championship (CSC) genoemd.

In 1985 werd dit kampioenschap voor het eerst gehouden in Zwitserland. Dit jaar wordt het Europees Kampioenschap Schapendrijven voor de vijfde keer in Nederland gehouden.

De deelnemende landen zijn België, Denemarken, Duitsland, Faeröer Eilanden, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus vinden de kwalificatieruns plaats. Op zondag 26 augustus strijden de beste 16 deelnemers van de vrijdag en de zaterdag om de felbegeerde titel.

Tijdens dit CSC wordt tevens het 35 jarig bestaan van de Border Collie Club gevierd. Daarom zal er tijdens dit evenement ook ruimschoots gelegenheid zijn om kennis te maken met andere disciplines waarin de Border Collie uitblinkt.

Er zullen keuringen van de Border Collie zijn, wedstrijden Behendigheid (Agility), demonstraties DogFrisbee en Flyball en er staat een keuring Hoed- en Drijfvermogen voor Border Collies op het programma.

Ook zal er een braderie zijn waar leuke dingen te vinden zijn voor de hondenliefhebber.

Locatie Europees Kampioenschap Schapendrijven

Adres: Familie Staadegaard
Telefoonweg 16
6871 NJ Renkum

Toegangsprijzen Europees Kampioenschap Schapendrijven

Vrijdag (kwalificatieruns) € 4,00
Zaterdag (lwalificatieruns) € 5,00
Zondag (Finale) € 6,00

Kinderen jonger dan 14 jaar: Gratis!

Pass-par-tout ( 3 dagen voorbij) € 12,50
Tribune- overdekt € 5,00
Parkeren € 3,00

Bekijk voor meer informatie de website Continental Sheepdog Championship.