Eukanuba komt met 13 delige tv serie “Extraordinary dogs”

extraordinary dogsEukanuba huldigt een aantal van de meest bijzondere honden ter wereld in “Extraordinary Dogs”

Deze vernieuwende wereldwijd opgenomen documentaire biedt een fascinerende blik in de opmerkelijke natuur van deze mensenvriend.

Daisy wordt opgeleid voor het opsporen van kwaadaardige tumoren en hoge of lage bloedsuikerspiegels door middel van geur. Kaya werkt in de Aspen Highlands en werd vorige winter met een helikopter in de bergen gedropt om iemand op te sporen die onder de sneeuw was bedolven. In Australië wordt ondertussen een jong team opgeleid om zestien maanden met gevangenen door te brengen als onderdeel van een penitentiair programma voor het terugdringen van recidive en ter bevordering van de re-integratie.

Deze bijzondere verhalen van over de hele wereld worden nog bijzonderder door het feit dat alle hiervoor genoemde redders in nood honden zijn.

De verslagen van deze werkelijke gebeurtenissen worden getoond in een nieuw tv-programma: Extraordinary Dogs. Dit programma is in ruim zestien landen opgenomen en wordt vanaf 16 maart om 16:25 uur op de Nederlandse televisie getoond. In dit 13-delige programma worden vragen beantwoord zoals:
– Kan een hond dreigend gevaar aanvoelen;
– Is de reukzin van een hond echt honderd keer sterker dan die van ons;
– Onder welke extreme omstandigheden kunnen honden overleven.

In elke aflevering, dat op Animal Planet in première gaat, worden de fabels en feiten over honden onderzocht en wordt wetenschappelijk verklaard waarom ze zo bijzonder zijn. Het programma bevat commentaar van vooraanstaande deskundigen van over de hele wereld, zoals beroemde dierenartsen, reddingswerkers en gespecialiseerde trainers.

Richard Learwood, Global Marketing Director van Eukanuba: “Extraordinary Dogs is een fascinerend, internationaal tv-programma dat ons de verbazingwekkende capaciteiten van honden laat zien. Het toont ons hun opmerkelijke zintuiglijke en fysieke vermogens, die de mens ver te boven gaan. Eukanuba heeft altijd al begrepen hoe bijzonder honden zijn, en door dit grondige begrip te combineren met ons verlangen naar vernieuwing en wetenschappelijke kennis, kunnen we de kwaliteitsvoeding bieden die honden nodig hebben om al hun capaciteiten optimaal te benutten.”

Wedstrijd
De kijkers worden rechtstreeks bij het nieuwe tv-programma betrokken door met een online-wedstrijd mee te doen waarin ze uitleggen waarom hun hond volgens hen zo bijzonder is. In deze wedstrijd kunnen mensen hun eigen persoonlijke advertentie maken waarin hun huisdier als ‘ster’ wordt afgebeeld. Trotse hondeneigenaren kunnen naar www.extraordinarydogs.tv gaan en daar foto’s van hun hond uploaden samen met een beschrijving waarin ze uitleggen waarom hun hond zo bijzonder is dat ze een advertentie op de website van Eukanuba verdienen. Eukanuba biedt de kijker ook de kans een aantal andere fantastische prijzen te winnen in ruil voor hun bijzondere verhaal op www.extraordinarydogs.tv.