Een vrolijke en gezonde Labrador opvoeden

Labrador opvoedenEr wordt gezegd dat de Labrador Retriever is ontstaan aan de kust van Groenland, waar de vissers honden hadden met het uiterlijk van de Labrador. De vissers gebruikte deze honden om de visnetten met vis uit het water te halen.

De labrador staat bekend als een uitstekende waterhond, hij heeft een weerbestendige vacht en een unieke staart, welke werd vergeleken met die van een otter vanwege zijn vorm en benadrukken deze eigenschap.

De labrador is een jachthond met een voorliefde voor water. Verder wil hij graag voor je werken. Als hij genoeg aandacht en de juiste opvoeding krijgt is het een vriendelijke en makkelijke hond. Krijgt hij echter te weinig aandacht en te weinig beweging kan dat leiden tot gedragsproblemen.

Labrador opvoeden

In het e-book “het complete Handboek voor een gezonde, gelukkige en gehoorzame Labrador” schrijft Jan Jacobs over zijn vijfentwintig jaar lange ervaring met labradors.

Hij behandelt diverse aspecten in zijn e-book, zoals:

  • Het voorkomen en oplossen van veel voorkomende gedragsproblemen;
  • Hoe je jouw pup makkelijk zindelijk kunt maken met een aantal eenvoudige technieken;
  • Hoe je leiderschap kunt tonen door een paar simpele veranderingen;
  • Ontdek hoe je angst en agressie bij de labrador kan overwinnen;
  • Hoe voorkom je dat jouw hond overal aan kauwt;
  • Hoe leer je trekken aan de riem af;
  • Hoe leer je het af dat hij opspringt tegen iedereen of teveel blaft.

Verder komen in dit e-book ook onderwerpen aan bod zoals voeding voor de labrador, de meest voorkomende gezondheidsproblemen van de labrador en hoe je ze herkent en kan voorkomen.

Wanneer je een Labrador wilt opvoeden is dit de ideale e-book over hoe je jouw hond goed kunt opvoeden en verzorgen.