Dubbele Hondenshow Maastricht 26 en 27 september 2015

De Internationale hondenshow in Maastricht wordt dit jaar voor de 34ste en 35ste keer gehouden en wordt georganiseerd door MSHV onder auspiciën van de F.C.I.

Hondenshow MaastrichtOok dit jaar is het dus een dubbele hondenshow.

ALLE hondenrassen worden dus zowel op zaterdag 26 september als op zondag 27 september a.s. gekeurd. Beide dagen kunnen er dus CAC’s en CACIB’s worden behaald.

De hondenshows in Maastricht kenmerken zich door de ruime opzet van de show en de grote ringen waarin de honden gekeurd worden.

De keuringen worden verricht door een internationaal gezelschap van keurmeesters, waarop ook altijd enkele nieuwe namen van keurmeesters te vinden zijn, die nog nooit in Nederland hebben gekeurd.

De deelnemende honden met hun eigenaren komen ook dit jaar weer uit zowel Nederland als het buitenland om te strijden voor de CAC en CACIB’s die worden gegeven. Vervolgens zullen de honden die als beste van het ras zijn gekozen in de erering per rasgroep tegen elkaar uit komen om de beste van de rasgroep te worden. Tot slot strijden alle winnaars van de rasgroepen voor de titel Best in Show.

Ook dit jaar is er op beide dagen in de erering een extra keuring voor de Nederlandse rassen en wordt “The Best of Dutch Breeds” gekozen.

Op de show zijn ook vele leuke stands aanwezig uit binnen en buitenland met een veelzijdig aanbod dierbenodigdheden e.d. Je kunt hier rustig rond snuffelen en allerlei leuke inkopen voor je hond doen.

Junior handling

Op beide dagen is er Junior handling voor kinderen t/m 17 jaar.

Junior Handling is een wedstrijd voor kinderen in de leeftijd tot en met 17 jaar in het voorbrengen van de hond op de show. Door deel te nemen aan deze wedstrijden die op verschillende shows gehouden worden kun je gekwalificeerd worden om aan de nationale finale junior handling op de Winner in Amsterdam deel te nemen.

De beste van deze Nederlandse finale mag Nederland vertegenwoordigen op de grote Internationale Cruft’s Dog Show.

Bezoekersinformatie Hondenshow Maastricht MECC

Hondenshow Maastricht vindt plaats op 26 en 27 september 2015 in MECC Exhibition Hall. Adres: MECC Maastricht Forum 100 6229 GV Maastricht

Entreeprijzen

Volwassenen: € 8,50 Kinderen (tot 12 jaar gratis) : € 7,- Vanaf 65 jaar: € 7,- (met kortingsbon € 1,50 korting op de normale prijs: http://www.dogshowmaastricht.nl/sites/default/files/downloads/Kortingsbon.2015.pdf)Bezoekershond: € 6,- Parkeren bij MECC: € 7,50

Als je het makkelijk vindt kun je ook vooraf online tickets bestellen, ook op deze tickets krijg je de € 1,50 korting. (https://tickli.nl/ticketshop/tickets/127)

Openingstijden

De tentoonstelling is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur De keuringen beginnen om 10.00 uur. De keuringen der ereprijzen vangen om ca. 15.00 uur aan of zodra de gedelegeerde van de Raad van Beheer dit wenselijk acht.

Hondenrasgroepen per dag

Zaterdag 26 september (34ste Internationale Hondenshow voor alle rassen)
FCI-groep 1: Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden
FCI-groep 2: Pinchers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI-groep 3: Terriërs
FCI-groep 4: Dashonden
FCI-groep 5: Spitsen en Oertypes
FCI-groep 6: Lopende honden, Zweethonden en verwante rassen
FCI-groep 7: Staande honden
FCI-groep 8: Spaniels, Retrievers en Waterhonden
FCI-groep 9: Gezelschapshonden
FCI-groep 10: Windhonden

Best in show wordt gekozen door: Mw. Nicole Horsten-Ceustermans (NL) Best of Dutch Breed wordt gekozen door: Mw. Ineke Zwaartman-Pister (NL)

Zondag 27 september (35ste Internationale Hondenshow voor alle rassen)
FCI-groep 1: Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden
FCI-groep 2: Pinchers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden
FCI-groep 3: Terriërs
FCI-groep 4: Dashonden
FCI-groep 5: Spitsen en Oertypes
FCI-groep 6: Lopende honden, Zweethonden en verwante rassen
FCI-groep 7: Staande honden
FCI-groep 8: Spaniels, Retrievers en Waterhonden
FCI-groep 9: Gezelschapshonden
FCI-groep 10: Windhonden

Best in show wordt gekozen door: Mw. Chie Ejima (Japan)

Best of Dutch Breeds wordt gekozen door: Mw. Godelieve de Wit-Bazelmans (NL) Ga je voor het eerst naar een hondenshow? Neem dan een kijkje op wat moet je weten voor een hondenshow.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog een show bezoeken of wil je aan nog een show deelnemen? Bekijk dan de Nederlandse hondenshow agenda voor alle hondenshow die dit jaar nog plaatsvinden in Nederland.