De voordelen van een hond

Pup met bal in het grasEen hond of meerdere honden hebben is hartstikke leuk. Er zijn voor- en nadelen aan het hebben van een hond, maar in dit artikel gaat het alleen om de voordelen als je een hond in huis hebt.

Een hond is er altijd voor je

Een hond is er altijd voor je als je thuiskomt. Voor veel mensen is een hond een gezinslid, vriend, kameraad, speelmaatje en hij staat altijd voor je klaar wat er ook gebeurt en hoe je er ook uitziet. Een hond geeft veel liefde, wat een van de hoofdredenen is om een hond te nemen.

Je blijft in beweging

Een hond is een goede reden om dagelijks meerdere malen de deur uit te gaan om een wandeling te maken, weer of geen weer je moet eruit. Een hond houd je fit en gezond.

Door de wandelingen die je maakt leer je ook andere hondenbezitters in de buurt kennen, waardoor je sociaal contact met mensen krijgt.

Naast de dagelijkse wandelingen zou je ook een hondensport kunnen beoefenen of samen met de hond naar een leuke honden evenement gaan.

Veiligheid

Honden geven ook een vorm van bescherming, of je nou een Chihuahau of een Rottweiler hebt, als de hond blaft kan het erg intimiderend overkomen. Als je alleen woont, kleine kinderen hebt, of in een rustige omgeving woont, een hond geeft met zijn aanwezigheid al een stukje meer veiligheid.

Kinderen

Als je kinderen hebt kunnen ze een stukje verantwoordelijkheid leren door mee te helpen met het verzorgen van de hond. Ze leren hoe om te gaan en rekening te houden met de hond gedurende alle levensfasen van de hond.